2.1.2014

HEIPPA 2013 - TERVETULOA 2014 /// osa 4


Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, blogimuisteloissa sitä "lifestyleä" eli meidän perheen puuhia vuodelta 2013. Aihealue, jonka blogiin tuominen alkuun arvelutti ja mietitytti. Enhän halunnut varsinkaan kenenkään tuttavan tietävän tästä kyseenalaisesta ajanvietteestäni :). Olen tässä matkan varrella tullut kuitenkin siihen tulokseen, että haluan antaa blogilleni kasvot ja varpaat. Puhaltaa tarinoihin henkeä niin, että jutuissa ei näy vain puunattuja nurkkia ja kauan haaveiltuja huonekaluja, virkkuukoukkuja, astioita tai kakkusia, vaan silloin tällöin myös todisteita siitä, että kyllä näissäkin nurkissa asutaan ja niitä kakkusiakin syödään. Vilauttaa blogielämässä sitä, mikä tosielämässä on kaikkein tärkeintä. Raaputella vähän pintaa syvemmältä, tiedäthän.


Monenmonta ihanaa muistoa jäi viime vuodelta mukaan. Meidän vauva kasvoi veijarimaiseksi taaperoksi, esikoinen taas isoksi pikkuneidiksi, oman elämänsä filosofiksi. Alkuvuodesta lomailimme etelän auringon alla ja loppukesästä valloitimme kotimaata uudella asuntoautoajokillamme. Vietimme ulkoilmaelämää ja retkeilimme ihan tässä lähistöllä. Syksystä opettelimme uutta arkea, kun alkuperäisistä suunnitelmista poiketen päätinkin lähteä töihin. Harrastimme lasten kanssa suunnistuskoulua, muskaria ja kuvataidekoulua. Itse taas löysin uutta, säännöllisempää ja tavoitteellisempaa kipinää urheilusta. Mies purjelautaili keväästä myöhäiseen syksyyn, kuinkas muutenkaan. Mutta ennen kaikkea, vietimme aikaa ihan vain kotona möllöttäen. Sitä välillä tylsääkin, mutta kuitenkin niin parasta ja arvokasta perusarkea.


Olo ja elo täällä Pastellimajassa jatkunee samansuuntaisesti tänäkin vuonna. Kovin kummoisille uusille kujeille ei oikeastaan ole tarvetta, vanhat kujeet uudella twistillä riittänee. Sekalaista sepustusta sisustuksen, perhe-elämän ja sähkövatkaimen parista luvassa siis jatkossakin. Mielelläni kuulen silti myös teidän lukijoiden toiveita. Millaisia juttuja te kaikkein mieluiten täällä käytte lukemassa? Ehdotelkaa rohkeasti kommenttilootassa tai sähköpostitse. En takaa toteutusta, mutta laitan varmasti korvan taakse ja tartun niihin aiheisiin, mitkä itsestäni tuntuu blogiini ja omaan ajatusmaailmaani sopivilta. Kaikenlaiset kommenttinne ovat arvossa arvaamattomassa. Vaikka minun ääneni tässä blogissa päällimmäisenä kuuluukin, yksinpuhelu ei pidemmän päälle motivoi. On aivan mahtavaa, että viitsitte nähdä vaivan ja jättää pienen merkin itsestänne - kommentoimalla, omia kuulumisianne kertomalla, kannustamalla tai kritisoimalla. Kaikenlaiset rakentavassa hengessä jätetyt kommentit ovat tervetulleita. Moneen lukijaan ja kanssabloggaajaan sain tutustua marraskuussa kasvotusten Indiedaysin blogipäivänä, mutta sitäkin useamman kanssa ollaan tultu tutuiksi täällä somen maailmassa. Vuorovaikutuksessa piilee tämänkin harrastuksen juju. Pidetään sitä siis yllä!

Onnellisessa olotilassa, jalat totaalisen jumissa parin viime päivän juoksuista ja kuntosaleista, tänään työt aloittaneena, ajatukset jo tulevassa kolmen päivän viikonlopussa ja leipomista vailla olevassa suklaakakussa päätän viime vuoden muistelemiset tähän ja suuntaan kameran kohti tulevia juttuja. Seuraavassa aion paljastaa viime vuoden viimeisen blogiarvonnan voittajan. Siihen saakka siis!

16 kommenttia:

 1. Ihania nämä sinun kollaasit menneeltä vuodelta! Olen kyllä kovin iloinen, että löysin tieni Pastellimajaan :) Aion pysytellä siis matkalla alkaneenakin vuonna... Ja ihan sama täällä - paikat kipeinä viime päivien juoksulenkeistä ja tämän illan combatista, viikonloppua jo odotellen.. huomenna tuntunee töissäkin siis perjantailta kuten pitääkin :) Ainiin, ja mulla myös suunnitelmissa leipoa viikonloppuna suklaakakku - haluaisin tehdä jonkun version missä suolapähkinöitä tms. mutta en ole ihan vielä keksinyt millä reseptillä leipoa...?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vielä piti sanomani, että tosi mukavaa kun raotat myös tätä puolta Pastellimajan elämästä - kuvia teidän arjesta lapsineen. Ja aina on tosiaan kiva saada bloggaajalle kasvot, myös täällä blogissa. Vaikka itseltäni sen pään usein kuvissa katkaisenkin :D

   Poista
  2. Kiva kuulla Marja! Mulla tuli mieleen ainoastaan tää resepti http://pastellimaja.blogspot.fi/2012/11/pahkinainen-browniekakku.html reilun vuoden takaa, siihen saattais sopia ne suolapähkinätkin hyvin?!

   Ja noista kuvista vielä: se päättömyys onkin sun juttusi Marja :D (niin huvittavalta kuin tuo juuri kirjoittamani kuulostaakin!!)! Jokainen tekee omaansa tavallaan, niin kuin parhaalta tuntuu. Toisinajattelijoitahan aina riittää, se on varma. En minäkään nyt ihan tottuneesti tänne omia kuviani laita ja ehkä vähän nieleskellen joka kerta, mutta välillä kuitenkin. Ei sekään reilua olisi, että täällä olisi vain kuvia lapsista, jotka eivät edes itse sitä valintaa saa tehdä. Hyvän maun rajoissa ja harkitusti siis kaikissa meistä.
   Mukavaa viikonloppua hirsitaloonkin, sopiva sekoitus treenejä ja suklaakakkua!!

   Poista
 2. Ihanat kollaasit menneestä vuodesta! En pidä pahana sitä että esiiintyy omilla kasvoillaan blogissa, eihän siellä nyt mitään kauhean arkaluontoista ja liian henkilökohtaista pidä muutenkaan julkaista.
  Kommenttien saaminen on kyllä tämän jutun suola ja niitä haluaisi saada enemmänkin. Oikein mukavaa alkanutta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Krisse! Jokainen tosiaan tekee tavallaan ja oon itse huomannut, että blogi ja siihen liittyvät periaatteet elävät tässä tehdessä. Välillä tekee mieli olla vähän avoimempi ja välillä sitten olla kertomatta ja näyttämättä yhtään mitään. Fiilikset vaihtelevat ja sen mukaisia juttujakin sitten syntyy.

   Poista
 3. Olen nauttinut Pastellimajasta tällaisenaan, eli sopivassa suhteessa kaikkea. Mukana viihdyn kuluvana vuonnakin. Omaa kaupunkiakin tulee katsottua eri tavalla toisen kameran linssin läpi.

  Mökö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta Mökö! Ja hauska kuulla, että siellä on "täkäläisiä" linjoilla :), tervetuloa mukaan tänäkin vuonna!

   Poista
  2. Kiitos kommentistasi Mökö! Hauska kuulla, että siellä on "täkäläisiä" linjoilla. Olet oikein tervetullut mukaan tänäkin vuonna!

   Poista
 4. Löysin sattumalta blogisi surffatessani netissä. Iloinen yllätys oli huomatessani että kirjoittelet täällä susirajalla päin. Sinulla on ihana blogi, jäin koukkuun!

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elina, tämä on tälläinen koukutus myös itsellenikin. Tervetuloa mukaan!!

   Poista
 5. Ihanat kollaasit<3 Jatka samaan malliin myös tänä vuonna, täällä ainakin luetaan mielenkiinnolla:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna, eiköhän tosiaan samoilla linjoilla mennä, sen mukaan mikä ilostuttaa ja inspiroi!

   Poista
 6. Ihanat kuvat kuluneesta vuodesta. Kuinka vaikea onkaan tiivistää vuosi muutamaan kuvaan ja tekstin pätkään. Onnistuit mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja vaikka tiesin tehneeni ja kuvanneeni tänne aika monta juttua vuoden aikana ja ottaneeni sitten lisäksi muitakin kuvia, oli silti yllätys, miten hirmuisen paljon niitä kuvia olikaan kertynyt. Mutta tulipa tällä tavalla käytyä kuvat läpi ja elettyä kuluneen vuoden hetkiä uudelleen läpi.

   Poista
 7. ihana teksti <3 jatka vain samalla linjalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos sinne palmun juurelle! Eiköhän näillä samoilla linjoilla mennä. Jännä nähdä, mistä kaikesta sitä tänä vuonna intoutuukaan..!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!