4.12.2013

SUKLAINEN MARENKIKAKKU JA MUITA HERKULLISIA


Itsenäisyyspäivä kolkuttelee jo ovella, huomennako muka viikon viimeinen työpäivä? Sehän tarkoittaa siis kauppareissua ja kansalliseen nälänhätään varautumista. Eikös se kuulu kuvioon, kun viikon varrelle sattuu yksi ylimääräinen pyhäpäivä? Me vietämme itsenäisyyspäivää todennäköisesti vanhempieni luona. Jotain herkkua tekisi tietenkin mieli leipoa päiväkahveille, jälkiruuaksi tai itsenäisyyspäivän vastaanoton aikaan naposteltavaksi. Kokeillako jotain uutta vai luottaisiko vanhoihin hyväksi havattuihin resepteihin? 

Viime viikon perjantaina istuimme täällä meillä iltaa naisporukalla ja silloin kokeilin marenkikakun reseptiä, joka sattui silmiini uudehkossa Anna-lehdessä työpaikalla. Jossain vaiheessa kuvittelin jo epäonnistuneeni simppelin kakun kanssa, mutta lopputulos olikin oikeastaan yllättävän herkullinen. Ajattelinkin jakaa reseptin täällä, jos joku teistä vaikka haluaisi tehdä kakkua itsenäisyyspäiväksi. Kakun koristeeksi olisi ohjeen mukaan tullut tuoreita viikunan lohkoja. Itse en ehtinyt niitä siihen hätään isommasta marketista hankkia, niinpä oli tyytyminen lähikaupan persimoneihin. Ihan kivaa väriä toivat kakun päälle, vaikka olisivathan ne viikunat olleet niin paljon tyylikkäämmät ;). Kakun lisäksi tarjolla oli pistaasi-valkosuklaacookieita, ja pientä suolaista, rypäleitä ja juustoja. Viiniä ja glögiä tietenkin. Jotain tälläistä perjantai-illaksi tilauksessa, saadaan nimittäin myötäjännittää etänä ja seurata telkkarista hyvän ystäväpariskunnan ensikeikkaa "linnanjuhliin" Tampereelle.


SUKLAINEN MARENKIKAKKU
(resepti Anna-lehdestä mukaillen)

MARENKI
4 valkuaista
2 dl sokeria (erityishienoa sanon minä..)
75g tummaa suklaata

MOUSSE
150g maitosuklaata
4 dl kuohukermaa (itse laitoin vispiä..)

KORISTEEKSI 
esim. tuoreita viikunoita

MARENKI
1) Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai liedellä. (Muista hämmentää erityisesti mikrosuklaata usein!)
2) Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kunnon vaahdoksi.
3) Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan.
4) Lisää suklaa ohuena nauhana ja nostele marenkia lastalla varoen, niin että suklaa raidoittaa marengin.
5) Lusikoi marenki leivinpaperin päälle kahdeksi n. 20 cm:n levyksi.
6) Kypsennä 100-asteisessa uunissa n. 1 tunti, katkaise lämpö ja jätä marenki kuivumaan.

MOUSSE
1) Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai liedellä.
2) Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää haalea suklaa vaahtoon lastalla käännellen.

Kokoa kakku niin, että laitat moussen marenkilevyjen väliin ja koristeet päälle.

+ + + + + +

Ja kun reseptien jaon makuun pääsin, tuli selattua aiempiakin blogileipomuksiani jopa vuoden takaa. Tässä linkkejä myös joihinkin niistä. Kaikki herkkupostaukset löytyvät sivupalkista herkku-kategorian alta.


Ei taida jäädä näiden reseptien perusteella kellekään epäselväksi, että täällä ollaan hiukan vinksallaan suklaaherkkuihin.. ! Ja niistä illanistujaisista lisää jo heti huomenna. Meillä oli melkoisen erikoinen tapa viettää perjantai-iltaa (ottaen huomioon, että ilta vietettiin ilman pikkuväkeä :). Nyt pää tyynyyn ja kuulemiin!


8 kommenttia:

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!