8.11.2013

TIMANTTITALKOOT


Heippahei! Taas kerran voi sanoa, että kylläpä meni arkipäivät ihan viuh vaan. Tässä hörpin töiden jälkeistä kahvia ja selaan kakkukirjoja. Odottelen, että tyttöjen päiväuniaika on päikkärissä ohi, jotta voin käydä noukkimassa heidät viikonlopun viettoon. Syksyn myötä meidän espressomasiina on ollut kovassa käytössä ja olen keitellyt cappuccinot ensimmäisen kerran jo aamulla varhain. Päivä on sen myötä alkanut niin paljon hohdokkaammin :). Tänään on ensimmäistä kertaa tällä viikolla ihan kuitti olo ja kahvi tosiaankin tarpeen. Olin nimittäin eilen Taitokeskuksen järjestämällä himmelikurssilla. Kurssi kesti kolmisen tuntia ja siinä vasta vauhtiin päästiin, kun piti jo lopetella. Ilta virui sitten kotona vähän pitkäksi pillejä pilkkoessa ja niitä timanteiksi yhdistellessä. Niin koukuttavaa puuhaa, etten meinannut malttaa lopettaa. Täytyy santsata nyt kahvia urakalla, että tänään jaksan illan taas ahertaa. Olisi kiva saada meidän himmeli valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen joulutohinoita. Kurssilla osa teki himmeliä perinteisesti oljesta, osa vanhoista kirjansivuista käärimällä ja me muutamat mustista muovipilleistä. Malleja oli myös monia. Saapas nähdä, millainen meidän himmelistä lopulta tulee. Itsellekin se on vielä vähän arvoitus :).
Tässä teille vähän esimakua. 
Kapea timantti on eka versio, josta timantti hioutui yrityksen ja erehdyksen kautta vähän pullukammaksi.


Säihkettä viikonloppuun siis!
Minä suuntaan tyttöjen kanssa kaupungille asioille ja ensi viikon "gaalakolttua" noutamaan!

31 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentoin väärällä tunnuksellani ensin. Kokeillaan nyt oikealla. Ihania timantteja! Oliko sulla ohuita pillejä? Kokeilin itsekin tehdä pilleistä, mutta mulla oli sellaisia paksuja pillejä, niistä ei tullut hyviä.

      Poista
    2. Joo nää oli ohuita, sieltä kurssilta niitä hankin. Ohuista tulee varmasti sievempi himmeli. Erityisesti jos yhtään pienempiä osia tekee.

      Poista
  2. Onpas kauniita. Noita voisi itsekin kokeilla mutta meiltäkin löytyy nyt vain niitä paksumpia pillejä. Blogissani on arvonta jos vaikka kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Laura! Ohuita kannattaa ilman muuta käyttää. Ja kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Ihania timantteja! Monta kertaa olen miettinyt himmelin tekemistä, pitäisi yrittää kyllä! Mutta nuo timantit on upeita tuommoisina "yksinäisinäkin":)!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minustakin, aika hienoja :). Yksi saa koristaa kotia ennen kuin koko himmeli on kasassa.

      Poista
  4. Tosi hienoja! Pitääpä kokeilla itsekin. :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä aito himmeli vaan on joulukoristeistä yksi kaunein... Ja kiva twisti korvata oljet pilleillä. Yrittäisinköhän... Youtubesta varmaan löytyy joku pikakurssi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkinen on perinteinen ja siksi myös kaunein. Olisi sopinut tänne valkoisen sekaan myös. Oikeat oljet olisi pitänyt laittaa jo kesällä kuivaamaan, mutta askartelukaupastakin jonkinlaista olkea saa. Pilleistä saa sitten nykyaikaisen modernin himmelin ja värivaihtoehtojahan sitä myöten on paljon. Voisin kuvitella, että ohje löytyy kyllä netistä. Itse ilmoittauduin kurssille, kun en varmaan muuten olisi saanut aikaiseksi ryhtyä hommiin. Vinkkaahan, jos saat tehtyä!

      Poista
  6. tosi hienon näköistä, pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Tääkin tahtoo timantteja! Jostain pitäis löytää ohje. Ja aikaa. Onkin kiva nähdä millasen koltun hait :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisikö mun rustata ohje samalla kun näitä väännän!? Voisin koittaa. Elämäni ensimmäinen musta mekko roikkuu nyt hengarissa ja kiitos sen on ihan kiva ensi viikolla hypätä sinivalkoisin siivin sinne suureen maailmaan :).

      Poista
  8. Hienoja säihkeitä oot tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihan eivät kimalla esikuviensa lailla, mutta ehkä ihan hyvä niin :)

      Poista
  9. Mä olenkin joskus muinoin tehnyt oljesta himmelin, ihan sellaisen perinteisen, tosin en kovin isoa. Nuo pilleistä tehdyt näyttää mahtavilta! Laita ohjetta tulemaan, jos edes muutaman saisi väkerrettyä ;)

    Onko sulla tietoa mistä ohuempia pillejä olisi saatavana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kysyit kyllä vaikean, ostin omat pillini kurssilta. Mulla tuli mieleen, löytyiskö Clas Ohlsonilta, täytyy käydä kattomassa. Ei mitään hajua.

      Poista
  10. Ja milloinkas pidetään Himmeli-ilta? Minun pitäisi rutistaa ja saada sinut kiinni ;) Upeilta ne näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No milloin vaan Minttu! Meillä on kohta niin hienot himmelit!

      Poista
  11. Onpa todella kivoja timantteja! Noita olisi mukava ripustella joulukuuseen jos vaan osaisi tehdä... Ei sinulla sattuisi olemaan ohjetta? :D
    http://sweetlivingandthings.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jaana! Itsekin ajattelin, että joulukuusessa olisi ihania valkoiset timantit. Koitan saada ohjeen aikaan ensi viikolla!

      Poista
  12. Etsiskelin juuri nettikaupoista valkoisia pillejä juuri joulukuusen koristeita varten ja hakusanoilla pääsin tähän sun postaukseen. Oletko itse löytänyt jostakin valkoisia ohuita pillejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Harmi, en osaa auttaa yhtään. Nuo mustatkin ostin kurssin yhteydessä. Vuosi sitten jemmasin kultaisia ohuita lasipillejä, joista ajattelin itsekin askarrella joulukuusen koristeita tälle vuodelle. Toivottavasti löydät ja vinkkaa mullekin, jos löydät jostain!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!