27.11.2013

AINA VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA - OMA RILLIFILOSOFIANI


Avaimet, puhelin, kukkaro, muistikortit... Silmälasit kuuluvat ehdottomasti tuohon samaan sarjaan. Aina hukassa tai ainakin toooosi hyvässä tallessa. Ei tietenkään ikinä siellä, missä pitäisi. Mulla on ollut lukulasit yläkouluikäisestä saakka ja vuodesta toiseen ne ovat olleet vaihtelevalla menestyksellä siellä, missä niiden oikeasti pitäisi - päässä. Tällä hetkellä minulla on käytössä rillit nro 4. Vahvuus ei ole laseissa juuri vaihtunut, vaan on plussalla sen verran, että ilman lasejakin nään - tai ainakin kuvittelen näkeväni - lähelle ihan hyvin. Voisinko sanoa onnekseni, silmiini on iän myötä tullut hajataittoa, mistä johtuen voisin käyttää laseja periaatteessa aina, enkä vain vatkata niitä edestakaisin, sen mukaan katsonko lähelle vai kauas. Siis periaatteessa, koska todellisuudessa ne lasit kuitenkin lojuvat aina väärässä paikassa tai muistan etsiä ne nenälleni vasta silloin, kun on jo aivan liian myöhäistä. Silloin, kun silmät alkavat punertaa, ohimoita särkee, hartiat jäykistyvät ja hampaisiin saakka sattuu. En kai siis koskaan ole mieltänyt itseäni silmälasilliseksi ihmiseksi, koska niiden käyttö tuottaa vielä 20 vuoden jälkeenkin näin suuria vaikeuksia. 

Mutta eipä auta, silmien ja näön hyvinvointi tuskin katsoo siihen, olenko silmälasi-ihminen vai en. Kai niitä laseja olisi opittava käyttämään, mikäli sitten vanhoilla päivilläänkin vielä jotain toivoo näkevänsä. Mulla onkin ollut pitkään mielessä hankkia toiset lasit nykyisten Ralphieni rinnalle. Ai miten niin, kun en niitä ekojakaan muista päähäni laittaa? Yhdet voisivat olla aina valmiina työlaukussa ja yhdet kotilaseina. Todennäköisyys niiden päästä löytymiseen kasvaisi tuplaten. Ja saahan niillä laseilla vaihtelua omaan ulkonäköönkin.

Juuri sopivaan saumaan siis sain tilaisuuden tehdä blogiyhteistyötä Instrumentariumin kanssa. Pari viikkoa sitten järjestetyssä Indiedaysin Blogger's Inspiration Day -tapahtumassa kokeilin ja kuvautin muutamia tämän syksyn trendikehyksiä Instrumentariumin standilla (kuvat alla). Kehysten kuvauttaminen tuntui loistavalta ajatukselta, koska pelkästä peilikuvasta osaan harvoin sanoa, sopivatko lasit päähäni vai ei. Kuvasta laseja pystyy arvioimaan objektiivisemmin. Blogipäivän kuvissa näkyy varjo silmän ja kehyksen yläosan välissä, mikä hiukan vääristää lasien ilmettä kasvoilla. Kävin siksi myös tutustumassa Instrumentariumin naisten silmälasimallistoon täällä ja poimin muitakin suosikkejani postaukseen. Niin monet kauniit, erityisesti Lexingtonin kehykset mallistosta löysin, että on aivan pakko suunnata paikalliseen Instruun uudelle sovituskierrokselle. Valitsisinko aina varmaa ruskeaa vai revittelisikö hankkimalla kasvoille vähän väriä? Matalaa kantikasta, vai sellaista trendikästä pyöreää? Nähtäväksi jää. Vinkkejä otetaan vastaan, asiallisia sellaisia please :)!

*Yhteistyössä Instrumentarium.
**Kuvat: 1. oma, 2.+4. Instrumentarium, 3.+5. Krista Luoma15 kommenttia:

 1. Samojen asioiden äärellä täälläkin! Kävin juuri eilen varaamassa näöntarkastukseen ajan. Töihin paluun kunniaksi täytynee päivittää näköasiatkin. Mies vannotti, että jatkossa niitä täytyy sitten käyttää kotonakin eikä tihrustaa koneella silmät sikkuralla. Lupasin yrittää.. Rillit vain eivät koskaan ole sopivasti käsillä juuri silloin kun niitä tarttisi. Eli jaan kanssasi samat ajatukset kaikin puolin. :) Ykköskuvan prillit muuten nappivalinta sinulle ainakin tuon kuvan perusteella. Kaunis sinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, etten ole ainut sähläri lasien kassa. Kiitos Maiju mielipiteestä, itsekin tykkäsin kovasti noista ekan kuvan laseista, kuva tosin sai hetkeksi epäilemään.

   Poista
 2. Ekat sopii tosi tosi hyvin sulle :) kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, tykkään myös, taisivat olla Bossin mallistoa.

   Poista
 3. Samaa mieltä edellisten kanssa. Toisaalta, jos haluat vaihtelua väreillä..... Minä tykkäsin silmälaseissa väreistä, niitä olikin usean väsisiä, punaiset oli lempparit. Kyllästyin -7.25 ja -7.50 linsseihin ja leikkautin silmäni puolitoista vuotta sitten. Olen ollut todella tyytyväinen, edes ikänäön vuoksi en ole tarvinnut laseja.

  T: Kristiina H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku hillitty väri saattaisi houkutellakin, mutta sitten toisaalta eivät ole niin ajattomat kuin vaikkapa ruskeat. Uskon kyllä, että ilman laseja elämä on silti kivempaa ja etenkin, kun miinusta on ollut noin paljon. Onhan se varmasti vapauttava fiilis, kun yhtäkkiä laseja ei enää tarvitsekaan!

   Poista
 4. Nuo ekat sopii loistavasti!
  Itsekin täällä pohdin laseja, on sellaiset perusrillit, mitä en edes käytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista. Harkitsen niitä täällä vakavasti, joulukuun aikana täytyisi tehdä päätös. Kyllähän lasit on kivempi päähän laittaa, jos ne näyttävät hyvältä, vaikka näköhän siinä tietysti tärkeimpänä pitäisi olla.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti Heidi kommentistasi :)! Kiva saada vähän vahvistusta omalle mielipiteelle. Ei noita nyt ainakaan olla täysin tyrmätty :)

   Poista
 6. Ruskeat ovat ihan mielettömän hyvännäköiset sulla. Jotenkin mustat ovat ehkä liian "kovat" vaalealle kaunottarelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse asiassa olen noista mustista ihan samaa mieltä, jotanin vaaleampaa siis kiitos :)

   Poista
 7. Noista ruskeat on paremmat. Mutta ehkä molempien lasien taakse jotenkin katoat. Nuo on aika hallitsevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! Se on totta, monesti katoan minkä tahansa lasien taakse, joissa sangat vähän tummemmat ja paksummat. Toisaalta, kun lasit eivät ole aina päässä, niin saatan kuitenkin päätyä vähän "näkyvämpiin" laseihin. Katsotaanpas.

   Poista
 8. Mielenkiinnosta, mihin muuten lopulta päädyit? :) Kävin tilaamassa itselle lasit ja Instrun kahdet-lasit-yksien hinnalla ovat nyt molemmat musta-pokaisia.. Saapi nähdä iskeekö kyllästyminen miten nopeasti, mutta kun viimeksi oli ruskeat muovisangat, sitä ennen vaaleat jne., niin mustat ovat nyt vaihteeksi kivan ryhdikkäät. Sitten kun niitä vielä muistaisi käyttääkin. Sain vielä erikseen kaukonäkölasit eli todelliseksi vekslaamiseksi menee! :-)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!