15.9.2013

KANSALLISROMANTTISISSA MAISEMISSATänään retkeiltiin pitkästä aikaa Kolin kansallispuistossa. Koliin liittyy niin paljon mukavia muistoja lapsuudesta saakka.
 Talvella siellä mennään lasketellen, kesällä retkeillen. Koli on sellainen henkinen ja fyysinen lataamo, jollaista ei tältä tienoolta toista löydy. Sinne halusin pitkän suomitauon jälkeen aina etunenässä, jopa Sveitsin jylhimmästä vuoristosta palatessani. Jos saisinkin piirtää Suomesta yhden maiseman, se olisi varmasti tämä. Kolilla vietimme muuten myös häitämme kuusi vuotta sitten, joten senkin puolesta siitä on tullut kovin henkilökohtainen paikka.

Tänään saimme kauniin syksyisen sään, hyväntuuliset lapset, repun täydeltä eväitä 
(mm. eilen Limpun kanssa leivottuja suklaaruutuja), 
eikä kiirettä ollut mihinkään. Hyvä päivähän siitä tuli.


19 kommenttia:

 1. Hui miten kaunista! On se Suomi sitten upea, joka puolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vaikka niinkinhän se on, että joskus täytyy mennä vähän kauemmas nähdäkseen kauneuden ympärillään. Ei aina muista huomatakaan, miten kaunista täällä oikeasti onkaan.

   Poista
 2. Ihanaa! Kertakaikkisesti. Teillä ollut myös hetken arvoiset servetit ;) Tine

  VastaaPoista
 3. Kolilla on aina kaunista. Kauniita tuokiokuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin itsekin, vuodenajasta ja säästä riippumatta aina kannattaa mennä Kolille.

   Poista
 4. Upeat maisemat! Ja tutut, lapsuudessa tuli useampana vuonna koulujen/kerhojen retkillä kiivettyä Kolille. Muistan vieläkin kuinka mahtavalta eväät maistuivat siellä korkealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Siellä aika pysähtyy ja kaikki muu unohtuu, edes hetkeksi.

   Poista
 5. Onpas mahtavat maisemat! Kyllä tuolla kelpaa kuvailla ja ulkoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mun kuvausta vaan rajoitti lähtöhetkellä kadoksissa ollut parempi muistikortti ja huonommalla kortilla sai otettua vain max 46 kuvaa. Mutta tulipa katseltua ihan omillakin silmillä eikä vain etsimen läpi ;)

   Poista
 6. Oi mahtava, kyllä tuolla voisi hetken jos toisenkin istuskella ja maailmaa ihmetellä! Retkipäivät syksyisessä luonnossa ovat niin kivoja : ) Ainoastaan kerran oon itse käynyt Kolilla ja siitäkin on jo parikymmentä vuotta - silloin seurusteluaikoina Itä-Suomen autoreissulla. Hyvät muistot kyllä, mutta pitäisihän tuo paikka lapsillekin näyttää. Taas tuli kotimaan matkailukuume : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun siis Koli ensitalven ohjelmaan. Tykkylumesta notkuvia puita ja jäistä Pielistä tuolta korkeilta kukkuloilta myöskin mielellään tuijottelee.

   Poista
 7. Upeita kuvia! Ihan tuli ikävä Kolille <3 Silloin ennen muinoin siellä tuli käytyä säännöllisesti, erityisesti talvella. Ihana paikka ja mielettömät maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Koliin ei koskaan kyllästy. Talvella myös verraton paikka, vaikka perhekoon kasvettua kahdesta neljään ei montaa laskureissua ollakaan saatu tehtyä, mutta kunhan saadaan tyttöset suksille, niin sitten toivottavasti useammin.

   Poista
 8. Upeita kuvia! Appiukkoni pappa omisti aikoinaan puolet Kolista (joskus 1800-luvun lopulla muistaakseni), ja tuolta ajalta meidän sukunimi ja tietty päivämäärä on kaiverrettu nykyisen hotellin taakse olevalle kalliolle. Kävimme siellä lasten kanssa muutama vuosi sitten ihmettelemässä maisemaa, kaiverruksia ja leikittiin ajatuksella, että jos tämä "arvoton maapläntti" olisi edelleen suvun omistuksessa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta!! Oman isäni kotipaikka on myös pitkän kivenheiton päässä Kolilta. Täytyypäs ihan kertoa tämä tarina hänelle. Todellakin "arvoton maapläntti :)"

   Poista
 9. Voi, tuttuja maisemia - meillä on mökki 30 kilsaa Kolilta. Ikävä noihin maisemiin. Aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että niin monella kauempanakin asuvalla on muistoja Kolista. Meillä ei ole mökkiä, mutta molemmat mummolat samoilla seuduilla.

   Poista
 10. Kauniita kuvia hienoista maisemista! :)

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!