Viime kesänä leivoin tasaisin väliajoin britatorttua,
tänä vuonna alkukesän suoskari on ollut pavlova.
Takuuvarma, makea mutta raikas.
Ja helppo, marenkipohjan voi leipoa jo hyvissä ajoin valmiiksi.
Tarjoilupäivänä sitten vatkaa kermat ja koristelee mieleisekseen marjoilla ja hedelmillä.
Tämä yksilö pisteltiin parempiin suihin eilisillä lounastreffeillä ystäväni luona.
Tämä yksilö pisteltiin parempiin suihin eilisillä lounastreffeillä ystäväni luona.
Marenki:
4 huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua
***
Vatkaa valkuaiset kulhossa höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää puolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten ja sekoita toiseen puoleen maissitärkkelys.
Lisää perunajauho-sokeriseos vaahtoon pienissä erissä edelleen vatkaten ja vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista.
Lisää sitten etikka tai sitruunan mehu.
Levitä marenkivaahto pellille leivinpaperin päälle lusikalla suunnilleen kakkupohjan kokoiseksi.
Jätä pohjan keskelle matalampi kohta ja tee reunoista vähän korkeammat.
Kypsennä marenkia 125 asteessa uunin alatasolla noin puolitoista tuntia.
Älä anna sen ruskistua/palaa pinnasta!!
Sen jälkeen anna marengin rauhassa jäähtyä ja kovettua pellillä.
***
Täyte:
n. 3 dl kermaa vaahdotettuna
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua
***
Vatkaa valkuaiset kulhossa höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää puolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten ja sekoita toiseen puoleen maissitärkkelys.
Lisää perunajauho-sokeriseos vaahtoon pienissä erissä edelleen vatkaten ja vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista.
Lisää sitten etikka tai sitruunan mehu.
Levitä marenkivaahto pellille leivinpaperin päälle lusikalla suunnilleen kakkupohjan kokoiseksi.
Jätä pohjan keskelle matalampi kohta ja tee reunoista vähän korkeammat.
Kypsennä marenkia 125 asteessa uunin alatasolla noin puolitoista tuntia.
Älä anna sen ruskistua/palaa pinnasta!!
Sen jälkeen anna marengin rauhassa jäähtyä ja kovettua pellillä.
***
Täyte:
n. 3 dl kermaa vaahdotettuna
marjoja, hedelmiä
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Kertokaapas, mitä hedelmiä tai marjoja te laittaisitte pavlovan päälle?!
mä oon tehny ainoastaan kerran pavlovaa ja laitoin päälle persikkaviipaleita, viinirypäleitä ja suklaaraitoja.. oli hyvää :p
VastaaPoistaTuota suklaata täytyykin laittaa seuraavalla kerralla koristeeksi!
PoistaKiitti vinkistä! Menikin heti marenkipohja uuniin, kun huomenna tulee vieraita :). <3
VastaaPoistaKiva kun innostuit!
PoistaOlisiko jokin raparperihilloke + mansikat hyvä yhdistelmä marengin kanssa... Hmm...
VastaaPoistaNo olisi varmasti! Viime kesänä maistoin britaa raparperihillokkeella ja se oli ainakin tosi hyvää.
PoistaKiva blogi sinulla, liityin lukijaksi :)
VastaaPoistaTuota pavlovaa täytyy testata ehdottomasti!
http://elinamaista.blogspot.fi
Kiva kuulla Elina Eliina :), tervetuloa mukaan!! Täytyypä tulla sunkin bogia pian kurkkimaan!
Poista