11.6.2013

MUSTIKKA-MARENKIMUFFINIT



Sadetta pittää, joten täällä on vietetty vapaapäiviä kukkien kastelusta.
 Ompelukone ja sähkövatkain ovat surisseet vuoron perään.
Sain tänään ihanan kahviseuralaisen, aupair"äippäni" Sveitsin ajoilta.
Ja vaikka tiesin, että hän mieluummin söisi pelkkiä mustikoita ;), käytin
tilaisuuden hyväkseni leipoen mustikka-marenkimuffineita.
Voi nam, mitä sokeripommeja!







Ja reseptihän kuuluu näin:

MUSTIKKA-MARENKIMUFFINIT
n. 12 isoa tai 16 pientä

3 munaa
1,5 dl sokeria
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1,5 dl mustikoita (itse lisään jäisenä)
100 g valkosuklaata rouheena tai pieninä paloina

MARENKIHUIPUT
3 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöisiä, mielellään useampi tunti aiemmin eroteltuina)
1 dl (mansikka)tomusokeria
1dl sokeria (itse käytän marengeissa monesti erikoishienoa)

KORISTELU
n. 100g maito-/ tummaa suklaata
strösseleitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen 
maidon ja margariinin kanssa joukkoon, älä vatkaa massaa tarpeettomasti.
Lisää  lopuksi valkosuklaa ja mustikat varovasti käännellen, jottei taikina värjäydy violetiksi 
(..siksi laitoin jäisiä marjoja!)
Lusikoi massa muffinivuokiin ja paista 200C asteessa n. 15-20 min.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut sokerit joukkoon pienissä erissä kunnes vaahto on kovaa. 
Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota se tasaisesti jokaisen muffinin päälle.
Paista vaahdolla kuorrutettuja muffineita uunin alatasolla 150 asteessa 6-8 minuuttia.

Pilko suklaa ja sulata (vesihauteessa tai) mikrossa vähän väliä lusikalla sekoittaen.
Jäähdytä suklaata hieman ja pursota muffinien päälle esim. pienellä minigrip-pussilla
(leikkaa kulmasta pieni pala pois). Koristele strösseleillä vielä kun suklaa on sulaa.
Anna kovettua jääkaapissa.

(Hiukan olen reseptiä muokannut, alkuperäinen resepti Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjassa.)



 

14 kommenttia:

  1. Tässä taisi löytyä meille juhannusherkkuja :) Ihanan herkullinen resepti!

    VastaaPoista
  2. Oi miten herkullisen näköisiä. Pakko varmaan kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin voi tyhjentää pakastintakin yhden mustikkarasian verran. Meillä niitä viimekesäisiä ainakin vielä riittää.

      Poista
  3. Nam miten herkullisen näköistä! Tuota täytyy ehdottomasti joskus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Marru!Luulen, ettei mullakaan jäänyt viimeiseksi kerraksi ;)

      Poista
  4. Niin herkullisen näköisiä... Tänään oli muuten Huomenta Suomen kokkailuosiossakin kokeilemisen arvoisia herkkuja: muffinssien päälle tuli italialainen marenki, joka vielä kastettiin suklaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypäs googletella tuo italialainen marenki! Mulla menee telkkarijutut aina ihan ohi, kun en muista sitä koskaan katsoa.

      Poista
  5. näyttää niin hyvälle! Pakko testaa joku pvä :)

    VastaaPoista
  6. Mun piti tulla vain mainitsemaan, että näitä on testattu jo pariin kertaan ja ovat kyllä nii-in suussasulavia että! Mums :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä, että reseptillä onnistuu muutkin! Nää on kyllä tajuttoman hyviä, myönnän.

      Poista
  7. Huh hei, mikä herkku! Muuttelin ohjeen niin, että sain maidottomia versioita ja onnistui tosi hyvin. Kiitos taas loisto-ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä kestä!! Eihän nää reseptit yleensä mun keksimiä ole :D, kunhan välitän kaikki helmet. Hienoo, että onnistui. Pelottaa aina, että entäs jos reseptit ei muilla onnistukaan. Ihan kuin oisin vastuussa :)

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!