Täällä ollaan taas.
Tästä naisesta on ollut veto pois viikon.
Viime viikolla iski tauti ja tällä viikolla siitä on ollut vielä rippeet jäljellä.
En ole jaksanut oikein mitään. Paitsi nukkua ja haahuilla.
Päivän suurin ponnistus on ollut herätä ajoissa, jotta esikoinen ehtisi päiväkotiin aamupalalle.
Onneksi tämän viikon tarhapäivät on nyt taputeltu :).
Kauhulla täällä mietin töihinpaluuta ja arjen oravanpyörää, jossa ei ole muita vaihtoehtoja kuin ehtiä.
Vanhempainvapaa loppui eilen ja nyt saan olla vielä tovin murusteni kanssa kotona,
ehkäpä syksyyn. Tosin muutamia työpäiviä käyn tekemässä kevään aikana silloin tällöin,
mikä sekin tuntuu kyllä ihan juhlalliseslta vaihtelulta.
Pikku hiljaa täällä olo kohenee ja toivottavasti huomenna olen jo kunnossa.
Suuntaan pikkusemman kanssa muutamaksi päiväksi Helsinkiin.
Moikkaamaan ystäviä ja sukulaisia ja ehkäpä ehdin tehdä muutaman tarkoin suunnitellun täsmäiskun.
Lentämällä, aika ihanaa, niin ei tarvitse junassa takamustaan puuduttaa.
Pari postausta sitten tein sorbettia marjoista.
Tänään tein sitruunaisen version, kun löysin vanhan Sportti-lehden reseptin,
jota kokeilimme pari vuotta sitten vaimokkeen ollessa meillä senvuotisella visiitillään <3.
Resepti on Teresa Välimäen suunnittelema.
Aika ärtsyä tavaraa, jota riittää kyllä ihan pikkusenkin makeanhimon nujertamiseen.
Vaniljajätskin kanssa ei iske makuhermoihin niin kirpeästi.
Kokeilin myös äidin arkistoista löytynyttä salmiakkikastiketta.
Aika raikkaat maut, kannattaa kokeilla,
jos yhtään sitruunasta ja salmiakista tykkää.
Katsotaanpas ehdinkö päivitellä blogia reissun aikana,
mutta viimeistään sitten ensi viikolla.
Tyttöjen leikkihuoneeseen saatiin muuten vihdoin se Sandbergin Hampus-tapetti,
siitäkin kuvamateriaalia tulossa jossakin vaiheessa.
Pysykäähän terveinä!
Ja hei olisin edelleen hirmuisen ilahtunut,
jos moikkaisit ihan pikaakin pikasemmin täällä käydessäsi
ja lukijajoukkoonkin mahtuu vielä, vink vink :)!
Ja hei olisin edelleen hirmuisen ilahtunut,
jos moikkaisit ihan pikaakin pikasemmin täällä käydessäsi
ja lukijajoukkoonkin mahtuu vielä, vink vink :)!
Vaikka näitä juttuja onkin mukava tehdä, niin välillä touhu tuntuu vähän pöljältä yksinpuhelulta.
Nyt pakkaamaan!
Tässä vielä reseptit sorbettiin ja kastikkeeseen, niitä mieliville:
SITRUUNA-MANGOSORBETTI
(SPORT 1/11)
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
4 sitruunaa
1 vaniljatanko
2 valkuaista
1 prk mangososestta
(esim.Piltti)
1 dl maustamatonta jugurttia
Raasta yhden sitruunan
kuori.
Mittaa kattilaan sokeri,
vesi, 4 sitruunan mehu,
raastettu sitruunan kuori sekä halkaistu
vaniljatanko.
Kiehauta ja keitä kevyesti
poreillen 15-20min.
Nosta kattila liedeltä ja
jäähdytä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita mausteliemen
joukkoon mangosose ja jugurtti.
Kääntele joukkoon myös
valkuaisvaahto.
Sekoita seos tasaiseksi ja
kaada pakastusta kestävään astiaan.
(Mahtuu juuri esim.
AINO-jäätelörasiaan!)
Pakasta vähintään 4h tai yön
yli.
SALMIAKKIKASTIKE
1 dl turkinpippurirouhetta
1dl sokeria
1dl kermaa
1 dl vettä
Mittaa ainekset kattilaan ja
kuumenna, kunnes kastike pulpahtaa ja sakenee. Jäähdytä kastike vähän
jäykemmäksi jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!