30.11.2012

Pähkinäinen browniekakku valkosuklaakuorrutteella



Mun on tehnyt mieli leipoa jotain syntisen hyvää jo pari viikkoa.
En ole kuitenkaan viitsinyt, syystä että omaan navanseutuunhan ne leipomukset kuitenkin päätyisivät.
Tänään tuli sitten se päivä, mies työreissussa, tilauksessa jotain spessua meidän tyttöjen kesken,
 että "mitäs jos Linda leivottais?"
L:"JOO, tehdään suklaakakkua!"
Jep..äitin tyttö.

Eilinen kahvittelu ystäväni kanssa Kauppaneuvoksen kahvilassa 
Taitokorttelissa jäi muhimaan mieleen. 
Maisteltiin siellä hirmuhyvää ja äkkimakeaa suklaakakkua, 
jossa oli valkosuklaakuorrutus.
Koitin tänään jäljitellä sitä.
Browniemainen kakku,
eilisen kahvilakakun kuorrutetta ja paljon pähkinöitä.
Siinä suunnitelma.

Browniestaikinaan otin reseptin
Sikke Sumarin valkosuklaa-browniekakusta,
Siken uusimmasta kokkikirjasta JOTA MULLA EI tosin OLE.
Jätin pois vadelmat ja juustokerroksen,
lisäsin pari kourallista murskattuja pähkinöitä.
Laitoin  taikinan normaalin irtopohjavuoan sijaan sellaiseen pienempään,
jotta pohjasta tulisi vähän paksumpi ja kakusta siis minikakku.
SIKEN OHJEESSA POHJASTA TULEE MUUTEN MELKO OHUT.
Lopuksi kuorrutin valkosuklaa-juustomössöllä,
johon ripottelin pähkinöitä ja suklaarouhetta.

Ja tällästä jälkeä tuli. 


Tää oli kyllä herkkua.
*Kukapasenkissanhännännostaisijolleikissaitse*
Jopa Limppu, joka ei mitään kuorrutteita yleensä koskaan syö, 
veteli koko palasen.
Ja pienessä sokeriboostissa juuri ennen nukkumaan menoa 
 VUODEN ÄITI -PALKINTO TULEE SITTEN MEILLE
piti vauhdikkaan balettishown mulle ja Ampulle.

Hei kuka haluaa tulla meille huomenna kahvittelemaan iltapäivästä?
 Ilmoittautuminen alkaa nyt.

Ja tässä vielä resepti, jos joku uskaltautuu kokeilemaan:


Pähkinäinen browniekakku valkosuklaakuorrutteella
pieneen irtopohjavuokaan tehtynä

Brownie-kerros
100 g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl vehnäjauhoja
pari kourallista pähkinäsekoitusta

Valkosuklaakuorrute
n.100g valkosuklaata
n.100g maustamatonta tuorejuustoa
 koristeeksi murskattuja pähkinöitä ja suklaarouhetta

1.  Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa .
2.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3.  Lisää sula voi-suklaaseos muna-sokeriseokseen. Sekoita varovasti.
4.  Sekoita kaakaojauhe ja vehnäjauho keskenään ja siivilöi seos
taikinaan varovasti käännellen.
5.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 
PIENEEN irtopohjavuokaan ja levitä murskatut pähkinät 
pohjan päälle taikinaan painellen.

  Paista uunin alatasolla
kiertoilma n. 170 C  n. 25 min.


6.  Jäähdytä kakku ja valmista kuorrute: sulata valkosuklaa ja lisää tuorejuustoon vähän kerrassaan sekoittaen.
7.  Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele. 


NAMNAMNAM MUMSMUMSMUMS ENJOY!



 



6 kommenttia:

  1. NAM! Tulisin mielelläni, ellei suuntana olisi Oulu! Ihania kuvia sulla blogi pullollaan! <3

    VastaaPoista
  2. No voi namskis! Tämä uppois meidänkin jengiin. Pitää ehdottomasti kokeilla joulun aikaan, kiitos ohjeesta!
    Ja jos asuttais lähempänä nin ihan varmasti tultais maistiaisille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kannattaa Riikka varmaan suoraan tehdä tuplaohjeella :)! Etenkin jos pojat vähänkään suklaakakusta pitävät!

      Poista
  3. Hanna, kerrassaan ihanaa ja tiiät varmaan, et tykkäisin.Jossain välissä joulukuuta tulen, vinkvink ;) -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiän! Ja ilmoita hyvissä ajoin, kun tuut, niin voin tehdä uuden kakun!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!