10.7.2017

ASUNTOMESSUSUOSIKKINI // KONTIO TOIVE


Huomenta uuteen viikkoon! On aika jatkaa kesken jäänyttä asuntomessukatsausta. Edellisessä postauksessa esittelin edellisvuosien malliin varmaa tyylikästä linjaa jatkaneen Kannustalon Harmaja Saimaan Susanna Venton stailaamana. Toisena esittelyvuoroon pääsee Aunstomessualueen keskellä sijaitseva kohde 11, Kontion hirsitalo Toive. Kyseessä on kahdelle aikuiselle suunniteltu kaksikerroksinen omakotitalo, jonka 125 neliömetriin mahtuu kolme makuuhuonetta. Näistä huoneista suurin sijaitsee taloon muuttavan pariskunnan toiveiden mukaan yläkerrassa omassa yksitysessä rauhassaan kylpyhuoneen ja parvekkeen kera, toinen alakerrassa vierashuoneena ja kolmas olohuoneen yhteydessä olevana oleskelutilana. Alakerrassa on avoin eteisen, keittön, ruokailutilan ja olohuoneen muodostama tila, wc, kodinhoitotila ja suurempi kylpyhuone. Kylppäri-kodinhoitohuonetilan kautta kuljetaan takapihan terassille, josta löytyy ulkoporeamme.


Sisustuksen tähän kohteeseen on toteuttanut Piia Kalliomäki, Susanna Venton tapaan niin ikään alalla tunnettu taituri. Ja kuten Kannustalon kohteessa sisustus oli Susannan kädenjäljeksi tunnistettava, pystyi Kontio Toiveen sisustuksen heti mieltämään myös Piian kädenjäljeksi. Piia kommentoikin sisustussuunnittelun lähtökohtia seuraavasti:

Talon sisätiloissa on paljon kaunista, vaaleaksi kuultokäsiteltyä hirsiseinää. Muu sisustus on suunniteltu siten, että se sopii harmonisesti hirsipintaan. Olen valinnut yhdessä asukkaiden kanssa taloon rauhallisia, moderneja ja hyvin aikaa kestävä materiaaleja sekä kalusteita. Kahden aikuisen kodissa voi olla myös ripaus luksusta. Esimerkiksi kylpyhuonetiloissa on aitoa marmoria.

Tämä kohde todellakin piirtyi verkkokalvoille harmonisena ja rauhallisena kokonaisuutena. Vaikka hirsitalon miellän itse enemmän vapaa-ajan asumiseen, niin talon sisustus oli hyvinkin ajankohtainen myös oman sisustusmakuni kannalta.  Pidän kovasti siitä, että sisustuksesta löytyy myös jotain yllättävää, vaikka tilat olisivatkin muutoin yhtenäiseksi tyyliltään sisustettu. Tässä kodissa tuo pieni piristysruiske löytyi yläkerran kylpyhuoneen katossa roikkuvasta hiukan krumeluurista kullanvärisestä kattokruunusta. Se sopikin hauskasti yhteen marmoripintojen ja kylpyammeen kanssa.

Mitäs sinä pidät tästä kohteesta?

Aiemmin julkaisemani asuntomessujutut löydät näiden linkkien takaa:

Varaslähtö Mikkelin Auntomessuille

Asuntomessusuosikkini // Kannistalon Harmaja Saimaa

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva idea tehdä saarekkeeseen vitriini. Korkeat vitriinikaapit ovat kauniita, mutta onhan tuo paljon käytännöllisempi ratkaisu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on joo ihan käytännöllinen idea! Tykkään itse myös saarekkeessa olevista umpikaapeista.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!