25.5.2016

PAVLOVA RULLALLA - TÄMÄN KESÄN SUOSIKKIJÄLKKÄRI


Marenkileivonnaiset ovat olleet ehdottomia ykkösherkkujani erityisesti kesäisin ja sen olette ajan kuluessa täällä leivottujen pavlovien ja britakakkujen määrästä voinut varmasti päätelläkin. Ihan sattumalta taisin eilen keksiä tämän kesän suosikkini marenkisista jälkkäreistä, kun hetken mielijohteesta päätin leipoa marengista kääretortun, marenkisen rullan, jonka sisään laitoin kermaa ja marjoja. Tismalleen samat tarveaineet siis kuin pavlovassakin, mutta vain vähän eri tavalla ja paljon nopeammin toteutettuna. Uuniaikaa tällä rullalla on vain vartti, jopa vähän alle, joten tämä herkku valmistuu melko lyhyelläkin varoajalla, alle tunnissa. Oli kyllä niin hyvää, että tuosta rullasta oli tänään enää rippeet jäljellä. Seuraava sovellus polttelee jo mielessä, joten ihan testimielessä taidan lomalla pyöräyttää seuraavan version tästä.





MARENKIRULLA


4 valkuaista, mieluiten huoneenlämpöisenä
1 tl valko- tai omenaviinietikkaa
2 dl tomusokeria

hienoa sokeria
vaniljasokeria
3-4 dl vispikermaa
marjoja

1. Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi.
2. Lisä sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 175 asteisen keskitasolla, uunista riippuen 12-15 minuuttia. Älä polta.

5. Kumoa paistettu marenki toiselle leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut ensin hienoa sokeria.
6. Anna pohjan jäähtyä ja vatkaa samalla kerma. Mausta vaniljasokerilla.
7. Levitä kerma ja marjat jäähtyneen marengin päälle ja rullaa koko komeus kiinteäksi kääröksi leivinpaperin avulla.


Voi nam, kannattaa kokeilla!


/// I think I found my favourite meringue treat for this summer. I've done numerous of pavlovas in past few years, but this time instead of baking it in a traditional way I came up with an idea to make a Swiss roll of it. This was so much quicker too, it took me less than an hour to serve this with the late afternoon coffee. 


13 kommenttia:

  1. Voi nam, ja kiitos, nyt tiedän, mitä teen vieraille viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä, ajattelinkin että joku tarttuisi syöttiin! Mun täytyy perua sanojani ensi viikolla tehtävästä uusinnasta tämän torun suhteen, sillä esikoinen toivoi tätä jo huomiseksi lomanaloittajaisherkuksi, kun pari koulukaveria tulee meille kylään :). Ei kai marenkitorttu kolmen päivän välein ketään haittaa? ;D

      Poista
  2. Nam nam kyllä maistuisi. Lämpöiset terveiset toiselta laidalata!

    VastaaPoista
  3. Naaam! Näyttääpä herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihanasta ohjeesta, tulee käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, jos tästä löytyi uutta testattavaa kesäksi. Itse intouduin erityisesti rullan nopeasta valmistumisesta.

      Poista
  5. Namis! Tää menee testiin tänään, josko huomenna tarjois viimeisen työpäivän kunniaksi ennen lomaa!!

    VastaaPoista
  6. Ihanan kesäinen jälkkäri. :) (Ja plussaa gluteenittomuudesta ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäinen tosiaankin! Tästä kehittelin jo toisenkin version tällä viikolla :).

      Poista
  7. Pitääkö pohjan antaa jäähtyä ennen kumoamista

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!