11.4.2016

HOTELLIVINKKI LONTOOSEEN


Myöhäiset kukkuut tänne blogin puolelle! Pitkä, yli kahden viikon mittainen pääsiäisloma alkaa olla ohi ja huomenaamulla koittaa arki tämän perheen hameväelläkin. Toinen lomaviikko on hujahtanut kotipuolessa, mutta lähes kaiken aikaa ollaan oltu menossa omalla porukalla tai Cardiffin kavereilla höystettynä. Löydetty taas mielettömän kauniita ja visiitinveroisia paikkoja lasten kanssa ja päästy treffeillekin, valloittamaan Etelä-Walesin korkeimpia "vuoria". Iltaisin ei ole tarvinnut lampaita laskeskella, sen verran ovat ulkoilmarikkaat päivät verojaan vaatineet. Jospa arkeen paluun myötä löytyisi blogirutiinitkin taas kohdilleen. Näin viikon viimeisinä tunteina palataanpas kuitenkin vielä sinne Lontooseen ja erääseen ihastuttavaan hotelliin.


Kiitos meidän Lontoon hotellin löytämisestä kuuluu ystävälleni, joka tavoilleen uskollisena oli varannut hotellin perheelleen jo hyvissä ajoin. Toisin kuin eräät, jotka toimivat usein vähän viime metreillä. Nyt toki halusimme majoittua samaan majapaikkaan ystäviemme kanssa ja onnistuimmekin saamaan huoneen vielä kolme viikkoa ennen ajankohtaa. Hotellimme oli itsenäinen Georgian House Hotel Victorian aseman läheisyydessä. Harvoin innostun kirjoittelemaan reissujemme hotellihuoneista, mutta tämä oli mielestäni sellainen uniikki helmi, joka ansaitsee kaikkien tylsien itseään toistavien hotelliketjujen sijaan palstatilaa. 



Lomillamme emme kaipaa luksusta ja useimmiten haluamme majoittua melko edullisissa majoituksissa käyttäen rahaa mieluummin aivan muuhun.  Arvostamme silti toki  mukavuutta ja siisteyttä ja ehkä jopa sellaista kodinomaista fiilistä. Georgian House Hotel osoittautui pieneksi hotelliksi 1800-luvun puolivälissä rakennetussa talossa, jonka sympaattisen sisustuksen lisäksi uskomattoman ystävällinen ja pyytettömästi palveleva henkilökunta ansaitsee kyllä erityismaininnan. Hintaluokka oli jonkin verran korkeampi kuin kaikista edullisimmat vaihtoehdot, mutta uskoisin hinta-laatusuhteen olleen ihan omaa luokkaansa. Itse pulitimme kolmen hengen huoneesta ja kahdesta yöstä 330 puntaa, ystävämme neljän hengen huoneesta hieman enemmän. Ensimmäisen yön majoituimmekin huoneessa kolmestaan tyttöjen kesken ja toiseksi yöksi saimme miehenkin mukaan menoon,  mikä oli hotellin henkilökunnalle täysin ok. Esikoinen oli onnellinen omasta ikkunasyvennyksestään, kuopus taas myhäili tyytyväisenä kuin sai king sizen keskikaistan käyttöönsä :).


Ja minä sitten: olin onnellinen korkeista huoneista kauniine koristelistoineen, kukkatapetteineen ja rauhallisine väreineen. Entäs tuo alkuperäinen katto kipsikoristeineen sitten?! Jos jotain ikinä voisin varastaa, niin tuon katon olisin voinut mukaani ottaa! Luulen, että arkisetkin aamut alkaisivat arvokkaasti sellaisen alla silmänsä aukaistessa. Kerrassaan lumoava!


Olin tyytyväinen myös kotoisasta Nespressosta ja kahvilajitelmasta.


Kristallilaseista ja Island Bakeryn Lemon Melts -kekseistä (!). Siis jopa niin kovin, että ensimmäisen vuorokauden jälkeen jännitin, saadaanko varmasti samat keksit toisellekin vuorokaudelle :). Enpä muista koskaan myöskään googlettaneeni keksien perään hotelliyöpymisten jälkeen. Ja okei, jos aivan rehellinen olen, niin ylimääräiset keksipussit lähtivät kyllä matkaan mukaan. (Outouteni kumosin juuri Tripadvisorista lukemallani kommentilla, jossa niin ikään kehuttiin hotellin keksejä.)


Hotellihuone oli todella siisti ja kylpyhuone pienestä koostaan huolimatta vaikutti vasta remontoidulta niin meidän kuin ystävien huoneessa ja ainakin itselleni eniten mielenrauhaa hotelleissa tuo kylpyhuoneiden siisteys. Lisäksi kylpyhuoneisiin oli vähän satsattu: The White Companyn pyyhkeet, pesuaineet ja rasvat, pumpulipuikot ja vanupallot kauniisti purnukassaan. Kuten kapselikahvit ja keksitkin, nämä ovat niitä pieniä juttuja, joilla on ainakin itselleni iso merkitys.



Hotellin hintaan kuului aamiainen, mikä ei Lontoossa aivan yleistä tunnu olevan. Nyt hotellin aamiaishuone oli remontissa, mutta aamiainen toimitettiin sen sijaan huoneeseen omien toiveiden mukaan take away-tyyliin.



Lapsillehan suurinta seikkailua on jo sekin, että aamiaisen voi nauttia hotellihuoneen lattialle levitetyn pyyhkeen päällä omissa pyjamoissa. Sänkyyn en sentään croisantteineen laskenut. Aamiainen oli sen verran tuhti, että osa kassin sisällöstä jäi meille vielä evääksi.





Hotelli herätti hyvin samanlaisia fiiliksiä kuin puolitoista vuosi sitten Tukholmassa kokemamme Den Lilla Rådmannen, jota innostuin kuvaamaan silloin tässä postauksessa. Silloin oltiin juuri palaamassa tutustumisretkeltä Norjaan, minne ei sitten koskaan muutettukaan. Ei todellisuudessa olla mitään kaupunkilomailijasieluja, joten ilman Britanniaan muuttoa tuskin olisimme ihan heti Lontooseenkaan lomalle suunnanneet. Mutta nythän siellä on varmaan vielä useastikin käyntiä, kun näin lähellä ollaan. Itselläni itse asiassa jo vajaan kuukauden kuluttua. Ihana kaupunki, siitä ei pääse yli eikä ympäri näin terroriuhkan allakaan.

Tälläisen tiimin voimin hotellilta aina aamuisin kaupungille suunnattiin. Kaikki oltiin kummasti uusien kesähuppareiden tarpeessa, kun Gapiltä kympillä löydettiin :). 






/// A high recommendation to The Georgian House Hotel close to Victoria Station in London, in which we stayed over two nights during our Easter hols. Clean rooms, unique interior and SO friendly staff. Not to forget the deliciuos biscuits and all other small but significant details!

10 kommenttia:

  1. Ihanalta ja siistiltä näyttää! Minä yövyin samoilla hoodeilla, mutta siinä hotellissa ei ollut kuvattavaa :D

    VastaaPoista
  2. Ihanalta ja siistiltä näyttää! Minä yövyin samoilla hoodeilla, mutta siinä hotellissa ei ollut kuvattavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näilläkin hoodeilla varmasti yönsijoja riittää :)

      Poista
  3. Onpa kerrassaan viihtyisä ja söpö huone! Meillä itse asiassa saattaisikin olla Lontoon reissu vuoden sisällä, joskin mahis olisi yöpyä siellä sukulaisen luona, mutta tuollaisessa hotellissa yöpyisin ilomielin (ja hieman jäi ne keksitkin kummittelemaan mieleeni). Hauska nähdä kuvassa tuttuja tyttöjä täältä päin, sai Gap melko hienon elävän mainoksen tuosta kauniista nelikosta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo nelikko viiletti noissa huppareissa aika antaumuksella ja osa porukasta sai huppareita vielä kaksin kappalein, joten koko väriskaalakin varmasti pääsi katukuvassa esille :D. Kannatan kyllä aina sukulaisissa yöpymistä, sillä säästää jo pitkän pennin kaikkeen muuhun (ja näkee toki niitä sukulaisia ;).

      Poista
  4. Aivan täydellistä! Kiitos vinkistä. Tiedä vaikka tälle hotellille olisi vielä käyttöä. Esikoisemme asuu Lontoossa, mutta hänen luokseen emme mahdu majailemaan. Pikkuneidin voimme kyllä laittaa isosiskon luokse, mutta me vanhemmat voisimme majoittua juuri tuolla <3

    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaapa hyvältä! Teillä on sitten paikallisopaskin ihan omasta takaa!

      Poista
  5. Ei ole todellista. Me oltiin mun tyttären kanssa tuossa samassa hotellissa noin vuosi sitten. Erittäin tyytyväisiä olimme hotelliin ja tykkäsin samoista asioista kuin sinä. Ainoa harmi oli metro, joka oli aika kaukana, mutta ei sekään pahan matkan päässä ollut. Aamiaishuone oli tosi pieni, kellarissa ja sinne oli vaikea kulku. Hyvä että remontoivat sen kuntoon. Voisin itse ajatella meneväni toistekin tuonne samaan paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas tosiaan sattuma. Tosin Tripadvisorista luin monenkin suomalaisen kommentteja juuri tästä hotellista, joten ei olla ainoita :). Meistä taas tuntui, että metro oli ihan sopivan lähellä, jopa lasten kanssa sinne kävellessä. Käytettiin kerran myös Pimlicon asemaa illalla hotellille takaisin tullessa, se oli vähän kauempana tosin. Jos joskus hotellia vielä Lontoon keskustan tuntumassa tarvitaan, turvaudutaan mekin tähän löytöön varmasti uudelleen.

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!