12.12.2015

DIY: MAALATTU PELLAVALIINA


Vuoden päivät sitä vatvoin silloin tällöin mielessä ja sitten kun tartuin toimeen, homma kesti reilun tunnin. Maalasin siis viimein yhden viime jouluksi ompelemistani pellavapöytäliinoista. Isolla pensselillä homma sujui sutjakkaan, pienemmällä pensselillä töpöttelin reunat utuiseksi. Visioni oli, että liinaa vasten kattaukset ja asetelmat korostuisivat kauniisti.  Liinan luoma kontrasti onkin mielestäni todella tunnelmallinen. Sopii kivasti näihin hämyisiin iltoihin kynttilän valossa.
 
 




Ajattelin, että pääsen kattamaan meidän pikkujoulusyömiset tänään liinalle, mutta toisin kävi. Ystäväperheen pienin on kovassa kuumeessa ja mulla mies siinä vesirokossa. Kaikkea sitä. Perinteiset jouluherkut taitaakin vaihtua nyt ihan vain prosciuttopizzaan. Meninkin tekemään ison juustokakun, kun ajattelin, että pieni kakku ei riitä koko porukalle. Kukahan sen nyt söisi? Ööö, minä?! Taidan ensin vähän leikkiä kakun koristelijaa ja ajaa puolet siitä kakusta illemmalla ystäville kotiin herkuteltavaksi. Huomenna en muuten mahdu uikkareihini, luvassa nimittäin laatuaikaa toisen ystävän kanssa kylpylässä tuossa ihan kymmenen minuutin kävelyn päässä. Sunnuntaisettiin kuuluu kuntosalia, kylpylän poreissa lillumista, kasvohoito ja afternoon tea. Niin ihanaa minä-aikaa. Ehkä pääsen myös saunaan! Voi olla, että tulee hörpättyä lasi kuohuvaakin ihan vain sen kunniaksi.

Muistakaapas muuten, vielä reilu vuorokausi aikaa osallistua ihanaan Cilla's-arvontaan, joko blogissa tai Facebookissa!
 
 
 
/// I painted one of our white linen tableclothes half black. I had planned this for ages and finally got it done. The job took just a bit over an hour and was easy with a wide brush. I finished the look by painting the edges misty with a smaller brush. The black highlights table settings and details beautifully and it creates a nice contrast to everything white around it. A real twilighty atmosphere with lots of candles, don't you think?
 
 
 

14 kommenttia:

  1. Pahus kun suunnitelmat menivät uusiksi, ikäviä nuo sairastumiset! Mutta nautihan kakusta ja huomisesta hemmottelupäivästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, ei niille vain mitään voi. Jokainen vuoron perään jossain taudissa. Kakku on kaunis muisto vain ja hemmottelut oli aivan ihanat :)!

      Poista
  2. Pöpöset on kurjia:/ Meillä kanssa vesirokkoillaan (yksi lapsista loppusuoralla, nyt odotellaan, milloin rokko iskee kahteen muuhun), typerä tauti!

    Onpa ihana tuo pöytäliina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi EIII, toivottavasti ette saa rokkoa jouluksi. Meidän perhe näyttää nyt onni onnettomuudessa saavan rokon pois alta juuri jouluksi. Ja kiitos, liinasta tuli omasta mielestäkin tosi kiva!

      Poista
  3. Tää on niin tätä aikaa, yks ja toinen kipeänä. Toivotaan että lannistetaan kaikki pöpöset ennen joulua ja lomaa. Pikaista paranemista sinne! Huominen kuulostaa täydelliseltä ja liinakin on upea! Täällä on maalailtu lahjapaperia ja servettejä, liina taitais olla seuraava tai tyynynpäälliset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi täällä vielä toipuilee rokostaan, mutta onneksi näyttää taipuvan ennen joulua taas terveeksi. Täällä on myös husiskittu väriä keittiöpyyhkeisiin liinan lisäksi. Meidän pitäis niin yhdistää voimat näissä jutuissa :)!

      Poista
  4. Jopa on kaunis liina! Pöpöset on inhottavia, toivottavasti siellä voidaan pian paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Paremman puolella juu, vaikka ei näytä aikuisena enää kovin mukavaa tuo rokkoilu olevan :/.

      Poista
  5. Onnistunut maalaus! Sulla on ollut niin tunnelmallisia joulupostauksia, ilo ollut niitä katsella ja lueskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Ilo on kokonaan minun puolellani. Näin joulukuussa pääsee kyllä kaikenlaiset inspiraatiot vauhtiin ja toteutukseen. Ennen kun on edellinen valmis, tekisi mieli toteuttaa jo seuraavaa :).

      Poista
  6. Taudit on liikkellä. P sairastaa vesirokkoa.. se on jo hankalampaa kun tulee aikuisena, sitä parempi mitä nuorempana sen sairastaa. Mutta paranemista ja toivottavasti siitä ei jää mitään erikoista. Mulla vielä flunssa jyllää. Terveiset toiselta laidalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ei mikään toivottu tauti aikuisena. Täytyy toivoa, ettei tule mitään inhottavia jälkitauteja nyt kun rokko alkaa olla voiton puolella. Voihan pöpöt sentään!

      Poista
  7. Loistava idea tuo pöytäliina, todella kaunis! <3 Paranemista sinne ja nauti omasta laatuajasta, kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia, siitä tuli kyllä aika mukavasti kontrastia sisustukseen ja tunnelmaa joulun hämyyn. Ja kyllä nautinkin kiitos, oli niin ihanaa :)!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!