15.11.2015

LÄMPÖINEN DELI JA PESÄNRAKENNUSVIMMA

 
 
+ Yhteistyössä Finarte
 
 


Kun ulkona myrskyää ja mediasta tulvii musertavia uutisia maailmalta, on lohdullista käpertyä kotiin viettämään leppoisaa, hidasta sunnuntaita. Valuttaa uusintakupilliset kahvia, sulattaa sunnuntain kunniaksi joukkoon vähän suklaata, leikkiä poneilla tai askarrella lasten kanssa yökkäreissä puolille päivin, skypettää perheelle kauas Suomeen. Kietoutua sohvannurkaan viltin alle lukemaan tai pötkötellä lämpimällä villamatolla telkkaria katsellen.

 
Villamatto onkin meidän olohuoneen uusin kauneuspilkku, joka saapui juuri oikeaan aikaan postitse Suomesta, kun syksyn tuulet ovat  ikkunoiden tuplalaseista huolimatta alkaneet tuntua varpaissa myös sisätiloissa. Kerroinkin jo pari postausta sitten Finarten  ilahduttaneen meitä uusilla matoilla, joista ensimmäisenä esittelyvuoroon pääsee Mervi Pesosen suunnittelema käsinkudottu Deli-matto. Mervi on loihtinut villan eri sävyistä harmonisen kokonaisuuden, joka toi kotiimme sopivasti rauhaisaa ja lämpöistä tunnelmaa.


Käsityöstä innostuvana näpräilin aikani mattoa ja mietin kuinka se on teknisesti valmistettu. Finarte selvensi asiaa kertomalla, että letitys on tehty samaan aikaan puuvillapalttinaa kutoessa. Eli villaisen pinnan alla on värjäämättömästä puuvillasta kudottu pohja. Matto pysyy puuvillapohjan ja painavan paksun villan johdosta hyvin paikallaan.


Finarten mattojen valttina on niiden ekologisuus ja Deli-matossa onkin käytetty värjäämätöntä tekstiiliteollisuuden ylijäämäpuuvillaa sekä värjäämätöntä villaa.  Näin lapsiperheellisenä maton helppohoitoisuus vakuuttaa: villakuitu on kestävää ja hylkii hyvin likaa. Yhdessä maton harmonisen ajattoman värimaailman kanssa nämä ominaisuudet tekevät matosta ajattoman ja kestävän valinnan moneen tilaan ja kotiin.

 
Deli aiheutti todellisen pesänrakennusvimman tässä huushollissa ja vaikka mietinkin jo jokin aika sitten, että joulua ei täällä tule varmasti laitettua Suomen vuosien malliin, niin maton myötä alkoi tehdä mieli kaivaa esiin myös lampaantaljoja ja lähteä etsimään havunoksia maljakkoon, sytyttää iltaisin yhä enemmän kynttilöitä ja tunnelmoida Suomesta tuodun höyryävän glögikupposen äärellä. Vannomatta paras, eiköhän se talvi ja joulu tähänkin pirttiin saavu, vaikka lumesta onkin tänä vuonna täällä turhaa haaveilla ja havujenkin perässä saanen ajella puoli Walesiä.
 
 
 
 
/// When it's stormy outside and you get surrounded by distressing, horrific news from the world it's comforting to stay home and spend a slow and cosy day with your most loved ones. Make an extra cup of coffee and even melt some chocolate in it, just because it's Sunday. Play and craft in pyjamas til late afternoon, contact the family back in Finland. Nestle snugly in the sofa corner with a good book or just lie with kids on a warm woolen carpet by watching their favourite cartoons.
 
Our new woolen carpet in the livingroom is a gift from Finarte, the finnish family-based company, about which I wrote first time a couple of posts ago, here. The carpet is called Deli and it's designed by finnish designer Mervi Pesonen. The carpet is handmade in India and its raw materials are ecolocigal: certified, undyed wool and left-overs and cutting edge of cotton- and other idustries. In addition to its ecological perspectice I love its harmonic and serene look. Timeless design in all its meanings.
 
This carpet caused a snowball effect in my mind and I got inspired to bring more warm elements like sheep skins soon out of the storage and go out and find some pine or fir branches into a vase. Maybe add some seasonal decorations closer to December. Although it's totally waste of time to dream about the white Christmas here in Wales, there's no doupt I wouldn't find the right mood for Christmas in other ways.
 
  
 

12 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis ja pehmeän sävyinen matto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Luonnonsävyiset "villatilkut" ovat todella kauniit. Olisi hienoa nähdä se kirjo eläimiä, joiden turkista villa on saatu.

      Poista
  2. Onpa pehmoisen ja kutsuvan näköinen matto! Ja tuo alin kuva on aivan mieletön ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu! Meillä on kieltämättä viihdytty matolla viime aikoina paljon enemmän kuin aiemmin :)!

      Poista
  3. Upea matto, passaa niin hyvin teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heini, tykätään kyllä sen rauhoittavasta vaikutuksesta!

      Poista
  4. Kaunis matto :) Villa on kyllä yksi parhaista materiaaleista matossa! Helppohoitoinen ja meillä toiminut hyvin allergiaperheessäkin. Toivottavasti löysit havuja :)

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin totta, ja hurjan hyvä huomio, allergiakannalta en osannut edes ajatella, kun meidän perheessä ei allergisia ole. Havujen perään en vielä lähtenyt, täällä on ollut nimittäin hurja syysmyrsky,eilen siinä katkesi sontikasta varsikin :D. Ei siis mitään ylimääräisiä haluja ole ollut lähteä ulos, ehkäpä tulevalla viikolla.

      Poista
  5. Kaunis ja lämpöisen näköinen matto, tuntuu varmasti mukavalta jalkojen alla.

    VastaaPoista
  6. Villa on niin ihana materiaali, etenkin syksyllä ja talvella! Todella kaunis tuo matto. Ei pistänyt silmään kun selailin heidän nettisivujaan, mutta nyt kun sen näkee sisustuksessa, niin ottaisin tuon ilomielin meillekin, on niin hyvät sävyt matossa. :)
    - Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO kyllä, tää on just oikea talvimatto. Vaatimaton mutta kaunis siis, kun ei heti silmiin pompannut :).

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!