14.12.2013

THE HIMMELI




Tsadaa, himmeli valmiina VIHDOIN ja viimein! Ryhdistäydyttiin naapurin kanssa viikolla ja tehtiin himmelit valmiiksi viinilasillisen ja suklaan vauhdittamana.  Täytyy sanoa, että muutaman kerran meni sormi suuhun ja saattoihan sieltä suusta parit helMettiäisetkin päästä ilmoille pillejä mittaillessa, pilkkoessa ja yhdistellessä. Mukavaa ja helppoakin puuhaa, jota valmis ohje ja malli varmasti helpottaa. Meidän himmelimalli on ihan itse suunniteltu ja mittailtu. Timantinmuotoisen himmelin osan ohjeen teille teinkin ja sen löydät aiemmista postauksistani täältä. Muut osat on tehty samalla periaatteella, mittoja ja "kolmioiden" määrää muutellen. Moni kyseli noiden mustien ohuiden muovipillien perään. Täällä Joensuussa niitä saa ainakin Taitokorttelista kudontasalin puolelta. Löytyisiköhän muidenkin alueiden Taitokeskuksista?!



Täällä on takana vuoden ensimmäiset ja samalla viimeiset pikkujoulut. Muutaman tunnin yöunien jälkeen päässä kieltämättä vielä vähän heittää, mutta täytyy ryhtyä puuhastelemaan, niin eiköhän se olo siinä unohdu :). Vuoden äiti -palkintoja jaettiin aamukahdeksalta, kun alakerrasta alkoi kuulua itkua "TONTTU ON UNOHTANUT KÄYDÄ TÄÄLLÄ!" Puuh ja pettymys. Onneksi tonttu korjasi asian lastenohjelmien aikaan ja siitäkös taas ihmetystä riitti. Kuinka se taas osasikin hipsiä sisään niin, ettei huomattu?!

1.arvonnan voittaja Anskuli on vieläkin kateissa, vielä ehdit ilmoitella tänään itsestäsi! Ja 2. adventin leluarvontaan ehdit osallistua vielä huomiseen klo 24 saakka!! 3. adventin arvontakin kolkuttelee jo ovilla, huomenna luvassa jotakin todella esittelemisen arvoista, STAY TUNED!

REIPASTA LAUANTAITA!

33 kommenttia:

  1. Mahtavan hieno tuo himmeli! Pitäisköhän käydä etsimässä pillejä ja laittaa tehdas pystyyn, edes sen verran, että saisi kokeiltua. Tehtyä joulupakettien päälle timantit. Voi anteeks, repesin ihan täysin tuosta äitipalkintojutusta. Kun kerran lähtee jonnekin illalla rallattelemaan, koston on saava. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites mulla on unohtunut vastata kokonaan tän postauksen kommentteihin, on tainnut mennä dagen efterissä kommentit ohi :). Juu koston olin saava! Onneksi tulee nykyisin käytyä ulkona liian harvoin, muutaman kerran vuodessa, niin sen just ja just viitsii kärsiä nahoissaan.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, minustakin siitä tuli tosi hieno. Sopivasti moderni.

      Poista
  3. Vau, menikö montakin pulloa? :) Eräissä joulumyyjäisissä myytiin näitä pillihimmeleitä pieneen 60e hintaan ja olivat ehkä 1/3 vain tuosta.. pieniä pillejä ei ole tullut Turussa vielä vastaan, pakko niitä jonkun on myydä! Mahtavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Pari lasillista ;). No ohoh, onhan ollut himmelillä hintaa. Pitäiskö ryhtyä "yrittämään" himmeleitä. Onhan noissa näprääminen, mutta kyllä pienemmän tekee aika nopeasti, jos on tekniikka hallussa.

      Poista
  4. Magee! Vieläköhän ehtis värkkäillä tommosen täksi Jouluksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei minä toljanteri näin myöhässä vastailen kommentteihin. No ainakin ensi jouluksi ehdit Sally :). Työläin homma tuntuu olevan noiden ohuiden pillien löytäminen.

      Poista
  5. Toi on niin hieno! Yötöiksi menee kyllä helposti, jos yrittää jotain ns. ekstraa eli omaa puuhastelua saada joskus valmiiksikin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös yleensä ne "valinnaiset" kurssit pyörivät yövuorossa.

      Poista
  6. Todella kaunis himmeli! Ja leppoisaa lauantaita :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis! Vaikka yleensä suosin olkihimmeleitä ei tämä kyllä häviä niille yhtään!

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli tätä tehdessä vasta ensi kerran sellainen kaiho olkiseen. Tosin askartelukaupassa tuntui olevan vain paksumpaa olkea tarjolla, joten se ohut pitäisi tajuta niittää ja kuivata jo kesällä. Ei oikein sovi tälläiselle extempore-askartelijalle :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! Niin miustakin :). Eikun pillimetsälle ja väsäämään!

      Poista
  9. Hieno himmeli, nykyaikaan sopiva moderni malli! :) Vaikuttaa aika suuritöiseltä, jää meikäläiseltä tekemättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan siinä tietysti hommaa, mutta kun oppii tuon perustekniikan homma sujuu jo melko joutuisasti!

      Poista
  10. Vautsiwau! Mahtava! Eipä taida enää itsellä aika riittää tuollaista jouluksi väkerrellä, harmi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu en ehkä siihen viimeisen joulun hässäkkään suosittele kenellekään askarreltavaksi. Just sellaista hommaa, missä lanka menee varmasti heti solmuun, jos kiireessä yrittää. Mutta ensi jouluksi ehdit hyvin :)!!

      Poista
  11. No onpas aivan todella hyvän näköinen!! Ja vielä hienompaa, että on itse tehty. Katelsin myös muutama viikko sitten kirjakaupassa uutta Himmeli-kirjaa ja pohdin josko sitä jaksaisi himmelin väkertää. Tänä vuonna se ainakin jäi väliin ja päädyin hankkimaan vanerisen himmelin, jonka saa joulun jälkeen pakata takaisin pakettiin, kun säilytystilasta on aina pulaa. Ehkä jonain vuonna vielä reipastun(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanerinen versio kuulostaa mielenkiintoiselta myös, nykyaikaiselta ja silti skandinaaviselta! Itsetehdyssä on aina tietenkin se oma tunnelatauksensa mukana. Minäkin selailin paria uusinta himmelikirjaa ja hienoja malleja olisi vaikka muille jakaa. Silti tehtiin naapurin kanssa ihan oma malli :)!

      Poista
  12. Heippa, olisi niin huippua jos jaksaisit tehdä tästä jonkinmoiset pelkistetyt ohjeet blogiin....ihan vain pillien mitat riittää kuhunkin timanttiin. Olisi ihana tehdä samanlainen ja onnistua heti kerrasta! :) kiitos jo etukäteen! jos innostut sen tekemään, niin olisitko ystävällinen ja vikkaisit siitä mulle: niittylanlapset@gmail.com niin ei mene ohi.....hyviä välipäiviä sinne! t.Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Miia! Tiiätkö, oon tehnyt ohjeen, mut löytyy eri postauksesta täältä: http://pastellimaja.blogspot.co.uk/2013/11/diy-timanttihimmeli.html. Ohjeessa siis tuon perustimantin mitoilla. Laitan sulle vielä meilivinkkiä!

      Poista
  13. Heippa, olisi niin huippua jos jaksaisit tehdä tästä jonkinmoiset pelkistetyt ohjeet blogiin....ihan vain pillien mitat riittää kuhunkin timanttiin. Olisi ihana tehdä samanlainen ja onnistua heti kerrasta! :) kiitos jo etukäteen! jos innostut sen tekemään, niin olisitko ystävällinen ja vikkaisit siitä mulle: niittylanlapset@gmail.com niin ei mene ohi.....hyviä välipäiviä sinne! t.Miia

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!