31.12.2013

HEIPPA 2013 - TERVETULOA 2014 /// osa 2


Vuoden 2013 purkittaminen jatkuu lastenhuonetunnelmissa. Vuosi sitten joulun alla tehtiin pintaremonttia yläkerrassa, jotta saisimme kaksilapsisena perheenä enemmän tilaa nukkumiseen ja talomme neliöt tehokkaammin käyttöön. Siihen saakka yläkerran huoneet toimivat käytännössä työhuoneenavarastona ja vierashuoneena. Työhuone siirtyi alakertaan (jossa on tällä hetkellä puolestaan sama varastomeininki. Milloinhan sitä saisi itseään niskasta kiinni..?!) ja meidän makkarista tehtiin tytöille leikkihuone. Leikkihuoneeseen laitoimme vuoden alussa Sandbergin Hampus-tapetin ja pastellin vastapainoksi maalasin vastakkaiselle seinälle myöhemmin keväällä ison liitutaulun. Tyttöjen nukkarissa taas valkoisia seiniä piristin mustilla pyssykaupasta ostetuilla paikkatarroilla. Osoittautui ehkä elämäni halvimmaksi pintaremontiksi. Seinälle tuli hintaa reilut pari euroa. Molempien lastenhuoneiden värimaailma on muokkautunut valkoisen, pastellisävyjen ja mustan sekoitukseksi, jota keltainen ja pienet pilkut muitakin kirkkaampia värejä raikastavat. Lastenhuoneet ovat ehkä niitä omia sisustuslemppareitani. Kun muihin tiloihin kaipaan värien puolesta rauhaa ja seesteisyyttä, tilaa hengittää ja ajatella, niin lastenhuoneissa on hauskaa pelata ja ilotella värien kanssa sekä sukeltaa mielikuvituksen ja leikin maailmaan. Muokata huoneita asukkaidensa (ja ehkä vähän äitinsäkin) näköiseksi. Lastenhuoneet kuvaavat tällä hetkellä parhaiten blogini nimeäkin, joka muuten juontaa juurensa tyttöjen leikkimökistä. Lastenhuoneissa on tapahtunut taas tässä joulunkin aikaan pientä muutosta, mistä minun piti sitä jouluista juttuakin tehdä, mutta nämä kollaasit nyt näyttivät vievän mennessään :).



Lastenhuoneessa on monia itsetehtyjä tai -tuunattuja juttuja, joten liitänpä tähän samaan nippuun myös kuvia tämän vuoden DIY-jutuista. Saldo jäi kyllä paljon laihemmaksi kuin muina vuosina, eikä kaikki näperrelty päätynyt kameran muistiin saati blogiin saakka. Osa projekteista on jäänyt roikkumaan ja odottavat inspiraatiota. Silti tekisi mieli kaivaa puikot ja langat ja aloittaa neulomaan ihan jotain muuta kuin keskeneräisiä :). Joulupukin tuoma Liisa-nukkekin tarvitsisi vähän lämpimimpiä vaatteita ennen maaliskuun aurinkolomaa. Käsitöitä on sen sijaan tullut opiskeltua ihan virallisesti ja tulevan kevään aikana saan toivottavasti senkin opintokokonaisuuden valmiiksi.


Huomenna sitten jatketaan menneen vuoden puimista. Sitä ennen suuntaamme perinteisellä porukalla (lapsuuden ystävät perheineen) viettämään vuoden viimeistä iltaa hyvän ruuan, lasten touhujen ja ilotulitusten merkeissä! Mukavaa iltaa myös teille kaikille lukuisille, jotka olette blogini mukana kulkeneet tätä vuotta ja kaikille uusille lukijoille, joita onkin tullut viime viikkoina hurjasti lisää!!


3 kommenttia:

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!